Isolatie subsidies

De overheid, provincie of gemeente vindt het belangrijk dat wij Nederlanders duurzamer gaan leven en zuiniger omgaan met het milieu. Dit is ook de reden dat er altijd wel isolatie subsidies beschikbaar zijn. De beschikbare subsidies kunnen op landelijk of regionaal niveau zijn en kunnen vaak ook nog eens gecombineerd worden.

Landelijke isolatie subsidies

Momenteel is er vanuit de overheid de ‘subsidie energiebesparing eigen huis’. Deze subsidie is geldig bij het laten uitvoeren van twee energiebesparende maatregelen. Hieronder vallen spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, kruipruimte isolatie, glasisolatie en gevelisolatie.

Je besparing kan met de landelijke isolatie subsidie wel oplopen tot 30%

Regionale isolatie subsidies

Naast de landelijke isolatie subsidie is er vaak ook nog regionale isolatie subsidie beschikbaar. Op deze website kun je jouw postcode invullen en je ziet direct of er regionale isolatie subsidies beschikbaar zijn voor jou. Wanneer er een regionale subsidie beschikbaar is en je deze kunt combineren met de landelijke subsidie, dan kan je besparing al gauw oplopen tot maar liefst 50%.

Naast de isolatie subsidies die er beschikbaar zijn is er ook nog eens een verlaagd BTW tarief van toepassing op de uit te voeren werkzaamheden (arbeidsloon). Het BTW tarief is verlaagd naar 6%. Bij het isoleren van de gehele woning levert dit al gauw een besparing van ruim 1500 euro op.