Landelijke isolatie subsidie

De overheid heeft een subsidie pot van 60 miljoen ter beschikking gesteld voor energie besparende maatregelen. Je kunt de landelijke isolatie subsidie aanvragen tot 31 december 2018. Maar op = op! Isoleer je woning nu de overheid nog meebetaald! Je besparing kan wel oplopen tot 30%.

Maak vandaag nog een afspraak met een isolatiespecialist om de mogelijkheden te bespreken en een vrijblijvende offerte te ontvangen.

Voorwaarde voor de landelijke subsidie is het laten uitvoeren van twee energiebesparende maatregelen. De energiebesparende maatregelen waaruit je kunt kiezen zijn. ‘Spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, gevelisolatie, HRR++ glas en triple-glas.

Hoogte landelijke isolatie subsidie

Per huishouden kan er maximaal 20.000 euro subsidie verkregen worden voor energiebesparende maatregelen zoals woningisolatie. Per maatregel wordt er bepaald hoeveel subsidie je kunt krijgen. Ieder energiebesparende maatregel heeft zijn eigen subsidie bedrag. Hieronder meer info.

Spouwmuurisolatie subsidie

Spouwmuurisolatie is de ‘jas’ van je woning. Zonder spouwmuurisolatie verdwijnt er veel warmte door de muren. Voor het laten isoleren van de spouw kun je nu € 5 per m2 subsidie krijgen.
Als je woning gebouwd is tussen 1920 en 1978 dan is de spouw niet bij de bouw geïsoleerd. Door de spouw te na-isoleren kun je jaarlijks €550,- besparen op je energierekening.

Dakisolatie subsidie

Is jouw dak nog niet geïsoleerd, dan verlies je wel 20% warmte. Met dakisolatie kun je wel € 600,- euro besparen op je energierekening. Je kunt nu ook nog eens € 20 per m2 subsidie krijgen. Je investering is zo wel heel snel terugverdient.

Vloerisolatie subsidie

Last van koude voeten? Tijd om je vloer eens te isoleren. De hoogte van de landelijke isolatie subsidie voor vloerisolatie is € 5 per m2. Door je vloer te isoleren zul je ongeveer 200 euro besparen op je jaarrekening van het energiebedrijf.

Gevelisolatie subsidie

Voor gevelisolatie is er wel een hele mooi subsidie beschikbaar, namelijk € 30 per m2. Jaarlijks levert gevelisolatie ook nog eens een besparing op van ruim € 450,- op je energierekening. Heeft jouw woning geen spouw, of is die al geïsoleerd dan is gevelisolatie het overwegen waard.

Bodemisolatie subsidie

Bodemisolatie subsidie
Last van schimmel onder de vloer of optrekkend vocht wat schimmel veroorzaakt dan is bodemisolatie het geld dubbel en dwars waard. En daarbij kun je momenteel ook nog eens € 4 per m2 subsidie ontvangen van de overheid.

Subsidie hoogrendementsglas

Hoewel deze pagina over de landelijke isolatie subsidie gaat willen we jullie niet onthouden van de subsidie voor hoogrendementsglas aangezien deze samen aangevraagd kan worden in combinatie met een isolatiemaatregel. Voor het laten plaatsen van HR++ glas kun je € 35 per m2 subsidie ontvangen. Voor triple-glas is dit € 45 per m2. Als je graag offertes wil ontvangen voor hoogrendementsglas eventueel in combinatie met kunststofkozijnen kun je dat op deze pagina aanvragen.